Unofficial translation by Google:
Колку пати е видена оваа страна:
Вкупно: 837  |   Денес: 1

Share

Моментално на страната:
Online: 1 корисник

Пријатели

 

„Недела на движењето„

Напишано од Иван Цветкоски (ivan) на 10 Oct 2013
Вести >>

По повод Светската „Недела на движењето“ Ј.П. „Билјанини Извори“ во соработка со Федерацијата за рекреативен спорт организираа неколку спортски настани за децата од градинките, основните училишта и рекреативците.

 

„Ова е еден проект на ЕУ. Оваа година се вклучени околу 30 држави, за среќа и задоволство можам да кажам и Македонија е вклучена, а со тоа и Охрид. Така што оваа година ние постанавме дел од овој проект, се надевам во наредните години, со оглед дека до 2020 е предвиден да трае овај проект ќе настапиме поамбициозно и поорганизирано и со многу поинвентивни, креативни спортски активности“, – изјави в.д директорот на ЈП „Билјанини Извори“ Иван Цветкоски.

Цветкоски вети дека и во иднина ќе има уште многу вакви активности и како што рече  сето тоа ќе биде позитивно оценето од страна на граѓаните.

Покровители на настанот се Агенцијата за млади и спорт и Меѓународната асоцијација за спорт и култура ISCA со седиште во Копенхаген.

 

Последна промена: 10 Oct 2013 во 10:54 AM

Назад
 

Ноември 2017
ПВСЧПСН
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30