Unofficial translation by Google:
Колку пати е видена оваа страна:
Вкупно: 1349  |   Денес: 1

Share

Моментално на страната:
Online: 2 корисници

Пријатели

 

 

 

Пливачкиот митинг после петнаесет години повторно на Градски базен „Атина Бојаџи„

Напишано од Иван Цветкоски (ivan) на 10 Aug 2013
Вести >>

Пливачкиот митинг „Климент Охридски 2013“ после петнаесетгодишна апситенција го врати пливањето во Охрид. На митингот , кој го организираше Јавното претпријатие „Билјанини Извори“ клубот „Охридски Бранови“ учествуваа стотина пливачи од Охрид, Битола, Струга, Скопје и Прилеп.

- Ова е голем чекор напред за пливањето во Охрид кое долги години се мачеше и стагнираше на едно место. После повеќе од 15 години можиме да се пофалиме со митинг, кој се надевам дека ќе прерасне во традиција - рече Никола Маленко, делегат на митингот и секретар во пливачкиот клуб „Охридски Бранови“.

Главен покровител на пливачкиот митинг „Климент Охридски 2013“ е Општината Охрид, која е изненадена од одзивот и интересот на пливачите.

 

Последна промена: 10 Aug 2013 во 4:04 PM

Назад
 

Февруари 2018
ПВСЧПСН
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28