Unofficial translation by Google:
Колку пати е видена оваа страна:
Вкупно: 13295  |   Денес: 3

Share

Моментално на страната:
Online: 1 корисник

Пријатели

 

 

 

Вести


Известување за сите корисници на месечни паркинг билети

ЈП Билјанини Извори ги известува сите корисници на јавниот паркинг простор со кој стопанисува дека месечните билети за користење на паркинг просторот може да ги добијат од 1 до 5 во месецот и тоа во службените простории на ЈП Билјанини Извори во трговскиот центар Амам во центарот на град Охрид.

»

Со вчерашниот резултат комплетирано првото коло од Бизнис лигата во мал фудбал

Бизнис лига објава :
Заостанатиот натпревар од првото коло помеѓу тимовите на Инекс и Метропол кој требаше да се одигра вчера ( петок ) со почеток во 17 часот заврши со службен резултат од 3 : 0 за екипата на Метропол. Тимот на Инекс не се појави на закажаниот термин за одигрување на заостанатиот натпревар.
Натпреварите од второто коло продолжуваат наредниот викенд за што дополнително ќе Ве известиме.

»

Комплетирано првото коло во група Б

Првата рунда во Бизнис лигата во мал фудбал организирана од Јавното претпријатие „Билјанини Извори“ понуди возбудлив фудбал и динамични мечеви неизвесни до самиот крај. Втората рунда ќе се одигра за два викенди, а првата ќе се комплетира со дуелот помеѓу Хотел Инекс - Хотел Метропол.

 

 

Резултати:

Група А: Хотел Инекс - Хотел Метропол одложена, ЈП Проаква - АСП Пак 4-8, Жито Леб - Градски Пазар 3-2.

Табела: АСП Пак 3, Жито Леб 3, Градски Пазар 0, ЈП Проаква 0, Хотел Инекс, Хотел Метропол

 


Група Б: Костал - ЛТХ Леарница 1-1, ЈП Комуналец - Општина Охрид 5-4, Еко Шпар - ЈП Нискоградба 3-2

Табела: ЈП Комуналец 3, Еко Шпар 3, Костал 1, ЛТХ Леарница 1, Општина Охрид 0, ЈП Нискоградба 0.

»

Прв ден прво коло !!!

Со натпреварите од А групата започнаа возбудувањата во Бизнис лигата во мал фудбал организирана од Јавното претпријатие „Билјанини Извори“. Мечевите продолжуваат денеска со трите дуели од Б групата.

 


Жито Леб

Градски Пазар

АСП Пак

ЈП Проаква

 

Резултати: 

 

Хотел Инекс - Хотел Метропол одложена

ЈП Проаква - АСП Пак 3-8

Жито Леб - Градски Пазар 3-2

Двојки за денес 11. 02 ( недела )

13ч: Костал - ЛТХ Леарница

14ч: Комуналец - Општина Охрид

15ч: Еко Шпар - Нискоградба

»

Конкурс за поддршка на младите и талентирани спортисти на територија на Општина Охрид
Почитувани,
 
Врз основа на Статутот на ЈП Билјанини Извори а по одлука на УО на ЈП Билјанини Извори број 02-142/3 од ден 08.02 2018 година за поддршка на предложениот проект , Инфраструктурна поддршка на младите и талентирани спортисти на територија на Општина Охрид , предложен од страна на ВД Директорката на ЈП Билјанини Извори г-ѓа Гордана Јованоска, ЈП Билјанини Извори објавува конкурс на кој право на учество имаат сите спортски клубови од индивидуалните спортови кои се на територија на Општина Охрид. ЈП Билјанини Извори во минатите неколку месеци ја согледа потребата за поддршка на спортските клубови во делот на користењето на инфраструктурата а се со цел да им се овозможат подобри тренажни услови на најмладите и најталентираните спортисти. Поддршката која сакаме да ја овозможиме со овој конкурс е бесплатно користење на спортската инфраструктура ( два термини неделно ) која ја поседува СРЦ Билјанини Извори и тоа во текот на целата календарска година. Термините дополнително ќе се договорат заедно со избраните корисници од овој конкурс.
Со јавниот повик за учество на конкурсот ЈП Билјанини Извори вложува во иднината на сегашните и идни генерации на спортисти и сака да постане активен поддржувач и пријател на спортските клубови. Убедени сме дека во иднина соработката уште повеќе ќе се интензивира на задоволство пред се на спортистите.
Конкурсот е наменет за сите талентирани деца членови на клубовите на возраст до 16 години ( заклучно со последниот ден на конкурсот ) кои имаат остварено забележителни резултати и успеси на националните и меѓународните првенства и натпревари.
Конкурсот ќе трае 5 работни денови почнувајќи од понеделник 12. 02 така што последниот ден за аплицирање е петок 16. 02 до 15 часот.

Сите клубови кои сакаат да аплицираат и учествуваат на конкурсот треба да достават официјален предлог со приложено портфолио на кандидатот/тите, потпишан и заверен од страна на клубот и да го достават во горенаведениот рок во дирекцијата на ЈП Билјанини Извори , спортска сала Билјанини Извори.

»

Свечено отворени новите тениски терени и повеќенаменското спортско игралиште

Со пригодна свеченост, денес, во СРЦ „Билјанини извори“ беа ставени во употреба трите нови тениски терени и едно повеќенаменско спортско игралиште.  Изградбата на игралиштата е финансирана од буџетот на Владата на Република Македонија, а се реализираа преку Агенцијата за млади и спорт и општина Охрид.

 Спортски клубови и спортски работници на Охрид, радувајте се бидејќи е во полн ек спортско издигнување на градот Охрид. Оваа слика која што ја имаме во изминатите една до две години е нешто што ги исполнува нашите срца, срцата на охирѓани и на сите оние кои го сакаат спортот. Успеавме да ги вратиме и младите и децата, но и повозрасните на овие спортски терени и тоа е нешто што ќе не радува во иднина и создава солидна основа за развој на спортот во Охрид, за достигнување на врвни резултати и секако за промоција на Охрид и преку развој на спортот, истакна градоначалникот Никола Бакрачески, кој додаде дека ова е време на најголеми инвестиции во спортот во Охрид кој што никој неможе да го демантира. Денес, присуствуваме на отворањето на три тениски игралишта кои што се изградени според сите стандарди на Интернационалната тениска асоцијација, на едноповеќенаменско спортско игралиште, меѓутоа како што и сами гледате во полн ек е изградбата на затворениот пливачки базен кој што ќе го реинкарнира пливањето и ватерполот во Охрид. Цврсто сум убеден, дека ќе започне реконструкцијата на отворениот пливачки базен, а во овој момент привршуваат постапките за издавање на одобрение за градба на уште две повеќенаменски спортски игралишта, од кои едното во кругот на ОУ „Братство Единство“, а другото во дворот на средното економско училиште. Привршуваат постапките на урбанистичка документација за изградба на мала сала на во Видобишта. Исто така  во тек е тендерот за избирање на најповолен понудувач за изградба на уште еден спортски балон во населба Воска, за кој што сум цврсто уверен дека до крајот на оваа година ќе биде реализиран.

Во изминатите неколку години Агенцијата за млади и спорт изгради преку 230 игралишта низ целата држава за што инвестираше повеќе од 43 милиони евра. Ако до пред десетина години општа констатација беше дека македонскиот спорт, македонските спортисти, но и македонските граѓани кои што сакаат рекреативно да спортуваат се соочуваат со навистина сериозен недостаток на спортски објекти, денеска, после повеќегодишна, континуирана градежна офанзива во делот на подобрување на спортската инфраструктура навистина видно е променета спортската инфраструктура во Македонија. Од сите овие проекти не беше изоставена општина Охрид, бидејќи само во изминативе неколку години имаме реализирано и инвестирано преку 40 милиони денари за изградба на спортската сала во Велгошти, заедно со Локалната самоуправа и Фудбалската федерација на Македонија поставиве вештачка трева на едно од игралиштата токму овде, а денес сме сведоци дека СРЦ „Билјанини Извори“ е збогатен со неколку нови спортски содржини, тениски терени и повеќенаменско игралиште, рече директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески, кој додаде дека по завршувањето на тендерската постапка инвестирањето во спортската инфраструктура во Охрид ќе продолжи со реализација на неколку терени за стрит баскет, спортска сала и неколку повеќенаменски спортски игралишта.

Во изминатите три години, во СРЦ „Билјанини извори“ се инвестирани стотици илјади евра, средства кои се обезбедија со поддршка на општина Охрид и Владата на Република Македонија и денес сите сме сведоци на тоа како изгледа овој спортски комплекс, кој денес конечно доби содржини кои се посакуваа со години. Благодарение на субвенциите кои Локалната самоуправа ги дава, овие терени се постојано полни, и оние за фудбал и тие во спортската сала, каде спортските школи и клубови од речиси сите спортови тренираат во нашите објекти, истакна директорот на СРЦ „Билјанини извори“, Ристе Мишев.

Со реализацијата на овие терени во СРЦ „Билјанини извори“ се добива една целина која што на охриѓани, но и на гостите ќе им овозможи една комплетна понуда.

 

»

Ден на спортот

По повод интернационалниот ден на Спортот 6ти април ЈП „Билјанини Извори“ во соработка со ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ организира спортски ден за децата ( средните и големите групи ) од сите објекти при ЈОУДГ „Јасна Ристеска“.

ЈП „Билјанини Извори“ за децата организираше превоз со панорамскиот двокатен автобус до СРЦ „Билјанини Извори“ каде беа пречекани од вработените во претпријатието кои потоа ги прошетаа низ спортските објекти.

Децата беа запознаени со спортската инфраструктура при центарот како и со спортовите за кого се наменети објектите. 

ЈП „Билјанини Извори“ и ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ и во иднина ќе организираат спортски денови и спортски активности за најмладите.

  

 

»

ЕДУКАЦИЈА ЗА ОПАСНОСТИТЕ ОД БРЗО И НЕОДГОВОРНО ВОЗЕЊЕ

Во Спортско рекреативен центар  „Билјаниниизвори“  на 24.02.2016 година  ( среда), од 12 часот и 30 минути до 13 часот и 30 минути, со поддршка на Општина Охрид, ќе се одржи настан од едукативен и забавен карактер,  под мотото „Шампионот обединува - насмевка, живот, едукација“. 

Промотор на настанот е познатиот возач и двократен европски шампион во ридско-брзински автомобилизам Игор Иџе Стефановски, најбрзиот човек во Европа, кој ќе говори за безбедноста во сообраќајот.

Целта на оваа кампања која се реализира со поддршка на Агенцијата за млади и спорт и на Републичкиот Совет за безбедност во сообраќајот е преку посебна програма младите да се едуцираат  за опасностите кои можат да настанат од брзо и недоговорно возење, а воедно и да им се објасни кои се спортските вредности, да го почитуваат фер-плејот во спортот и тимската работа.

Поради тоа што оваа кампања има и забавен карактер во спортската сала „Билјанини извори“ ќе биде обезбедено возило, симулатор и картинг, со што присутните ќе имаат можност да се фотографираат со европскиот шампион, Игор Стефаноски Иџе.

 

Извор

www.ohrid.gov.mk

»

Поставен камен темелник на затворениот базен во СРЦ Билјанини Извори

 Во присуство на претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, министри и пратеници од Охрид, денес беше поставен камен темелникот на затворениот пливачки базен во Охрид. Градоначалникот Никола Бакрачески истакна дека со денешниот чин се исполнува аманетот на легендите на охридското пливање, а изрази и отворена благодарност до премиерот Груевски за поддршката во реализацијата на овој грандиозен проект за Охрид.

- Верувам дека легендата на охридското пливање Александар Леко Радич не ќе може да ги сокрие солзите од радост и возбуда на денешниот ден,  затоа што кога ја добиваше највисоката општинска награда “Свети Климент Охридски“ , едноставно и кратко ни порача – изградите базен. Денес драги сограѓани отпочнуваме  да ја материјализираме неговата желба и мечтата на многу генерации охриѓани да имаме затворен базен. Чувстувам дека од некој крај на небесата и легендите на охридскиот пливачки спорт, Атина Бојаџи, Нико Нестор, Климе Савин, ја споделуваат радоста на овој миг. Дозволете ми да ја изразам отворената благодарност до претседателот на Владата на Република Македонија, г.Никола Груевски за неговиот огромен придонес во реализацијата на овој проект. Изразувам благодарност и до охридските пратенци од ВМРО ДПМНЕ за нивниот ангажаман целосно да се заокружи овој проект и до вас почитувани сограѓани за вербата која ни ја укажавте да истраеме во нашите напори. Проектот за затворениот базен во вредност од 298 милиони денари , на Охрид му носи најмодерен објект од ваков вид во Македонија, не само во архитектонска смисла, туку и во технолошки поглед. Градот добива објект со два затворени базени, кои ќе се градени по технолошки стандарди кои до сега не се применети во Македонија – истакна градоначалникот Бакрачески.

Во своето обраќање, премиерот Груевски истакна дека изградбата на затворениот базен во Охрид е едно од децениските барања на жителите на Охрид кое низ годините беше тема на разни политички манипулации и шпекулации.

Многумина ветуваа, многумина ќе го градеа овој базен, но реалноста е таа. Нашиот најголем град кој излегува на Охридското Езеро, градот со огромен број пливачи и љубители на водните спортови никогаш во минатото не добил затворен пливачки базен. Таквата реалност конечно се менува. Ние ветивме и за разлика од другите не заборавивме на ветеното. Зборот си е збор и ние држиме до зборот. По тоа сме и препознатливи кај народот - истакна премиерот Никола Груевски.

   

 

»

МЗТ победник на првиот Супер Куп во кошарка

Во финалниот натпревар од „Хуавеј“ супер купот во кошарка, кој викендов се одигра во СРЦ „Билјанини извори“, МЗТ Скопје со 81-61 го совлада градскиот ривал Работнички.  Пехарот на победниците им го врачи градоначалникот Бакрачески кој воедно им честита на двете екипи за одличната игра која ја пружија во финалето.  За најкорисен кошаркар беше прогласен Дарко Мираковски од Работнички, а Ѓорѓе Дреновац од МЗТ Скопје за најдобар стрелец на турнирот.

По завршувањето на натпреварот, претседателот на Кошаркарската федерација на Македонија, Петар Наумоски, на еден од творците на македонската кошарка легендата Лазар Лечиќ му врачи слика со врамен дрес од македонската репрезентација. Организаторите обезбедија и вредни награди за публиката.

 

    

»

Билетите за Хуавеј Супер Куп во кошарка од утре ( сабота ) почнувајќи од 10 часот во продажба

По повод оддржувањето на првиот Хуавеј Супер Куп во кошарка за мажи, во организација на Општина Охрид и Македонската Кошаркарска Федерација, ЈП Билјанини Извори ги известува сите граѓани на Охрид, сите љубители на спортот и кошарката дека од утре ( сабота ) почнувајќи од 10 часот на билетарата во Спортската Арена " Билјанини Извори " ќе можат да се купат билети за натпреварите од претстојниот Куп во кошарка.
Блок - билетот за двата полуфинални натпревари изнесува 100 денари, додека билетот за финалниот натпревар истотака ќе изнесува 100 денари.
ЈП Билјанини Извори ја потсетува јавноста дека двата полуфинални натпревари ќе се одиграат со почеток од 17:30 и 20:15 часот утре во сабота, додека големото финале е закажано во недела со почеток од 19:30 часот.

»

Спортската Арена Билјанини Извори подготвена за Хуавеј Супер Куп 2015 во кошарка

Прес конференција по повод првиот Хуавеј Супер Куп 2015 во кошарка

Изјава на директорот на ЈП Билјанини Извори Ристе Мишев

Во име на граѓаните на Охрид и Градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески ја изразувам благодарноста што градот Охрид е домаќин на првиот ХУАВЕЈ куп. Ова е само продолжение на успешната низа од големи спортски настани од државен, регионален и европски ранг,  на кои Охрид е домаќин изминатите две години. И овој пат ќе бидеме добри домаќини на финалистите од плеј – оф натпреварувањата и финалистите на Купот на Македонија. Што се однесува до делот на организацијата и подготведноста на објектот каде ќе се играат натпреварите, со задоволство можам да кажам дека арената Билјанини Извори е подготвена и овој пат да биде центар на спортската јавност и ја користам приликата сите љубители на кошарката и навивачите, на 26-ти и 27-ми септември да ги поканам да дојдат и да ги следат натпреварите од ХУАВЕЈ Купот кај нас во Охрид.

»

Охрид домаќин на Првиот Супер Куп во кошарка

Општина Охрид и СРЦ „Билјанини Извори“ се домаќини на првиот македонски Супер куп во кошарка. Почнувајќи од оваа година во Македонија почнува да се игра „ХУАВЕЈ“ Супер куп-от во кој ќе учествуваат финалистите од плеј - оф натпреварувањата и финалистите од Купот на Македонија.

Натпреварите ќе се играат на 26-ти и 27-ми септември во арената „Билјанини извори“. На 26-ти септември во 17:30 часот ќе се одигра натпреварот помеѓу Работнички и Кожув, а во 20:15 часот ќе се одигра наптреварот  МЗТ Скопје А. – Куманово. Дваесет и седми септември е резервиран за финалето на купот. Почетокот на финалето е закажано за 19:30 часот.

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

»

ЖРК Вардар на подготовки во Охрид
Македонскиот првак во Охрид ќе одработи петдневни подготовки од 14 до 18 септември. Тренинзите на „црвено црната“ експедиција ќе се одвиваат во спортската арена „Билјанини Извори“ со почеток во 17 часот.
 

„Вардарки“ и сезонава имаат големи амбиции, доаѓањето во Охрид ќе им послужи за полнење на батериите пред предизвиците кои ги очекуваат националното првенство, а особено во Лигата на Шампиони.»

Се затвори градскиот базен за летна сезона 2015

Почитувани,
Од денес градскиот базен Атина Бојаџи е затворен за користење за оваа летна сезона. ЈП Билјанини Извори им се заблагодарува на сите корисници на услугите на градскиот базен ( пливачки клубови, школи и рекреативци ) со желба за заедничко дружење и наредната летна сезона 2016.

»

Затворено Европското првенство за кошаркарки до 16 години Б дивизија

 Репрезентацијата на Литванија во големото финале ја победи соодветната репрезентација на Белорусија на Европското првенство за кошаркарки до 16 години Б дивизија. ЈП Билјанини Извори им ја честита победата и им посакува на кошаркарките на Литванија многу успех во натпреварувањето во европската елитна дивизија.

Фото вест

    

»

Фер Плеј КУП 2015

 Се интензивираа натпреварите на овогодинешниот турнир во фудбал за помлади генерации " Фер Плеј КУП 2015 ". Натпреварите од турнирот се играат на терените на Спортско рекреативниот центар " Билјанини Извори " и е во организација на фудбалскиот клуб Фер Плеј а под покровителство на Општина Охрид. На турнирот учествуваат 110 екипи од неколку држави од Балканот поделени во неколку генарации на фудбалери и тоа 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 и 2007. Турнирот трае и во наредните два дена за да заврши со финалните напревари кои ќе се одиграат на градскиот стадион " Билјанини Извори " и на помошното игралиште со вештачка трева во недела 23. 08 со почеток од 9 часот

»

Започнува втората фаза од Европското првенство за кошаркарки до 16 години Б дивизија

Заврши првата фаза од Европското првенство во кошарка за жени до 16 години. Од утре ( 19. 08 ) започнува втората фаза во која екипите ќе ги одмерат силите во наредните два дена, после што следуваат полуфиналните натпревари.
Распоред 19. - 20 08 Спортска Арена Билјанини Извори
19 август
14 : 15 Шведска - Ирска
16 : 30 Романија - Словенија
18 : 45 Полска - Литванија
21 : 00 Белгија - Грција
20 август
14 : 15 Словенија - Шведска
16 : 30 Ирска - Романија
18 : 45 Белгија - Полска
21 : 00 Литванија - Грција

»

Стартуваа натпреварите од Европското првенство за кошаркарки до 16 години

   

»

Месец на кошарката во Спортска Арена Билјанини Извори

ЈП Билјанини Извори со задоволство ги известува сите граѓани на Охрид, посетители, гости, сите љубители на кошарката и спортот дека од утре 07. 08 ( петок ) започнува долго очекуваниот месец на кошарката во градот Охрид. Месецот на кошарката започнува со припрепниот репрезентативно- сениорски кошаркарски турнир, на кој покрај Македонската репрезентација ќе учествуваат и соодветните репрезентации на Израел и Украина. Натпреварите на турнирот ќе се одиграат во вечерните часови со почеток од 20:15, и тоа петок ( 07. 08 ) Македонија и Израел, сабота ( 08. 08 ) Израел и Украина и недела ( 09.08 ) силите ќе ги одмерат репрезентациите на Македонија и Украина. Натпреварите ќе се одржат во Спортската Арена Билјанини Извори, влезот за еден натпревар изнесува 100 денари.
Месецот на кошарката покрај кошаркарскиот турнир ќе содржи и уште два настани, настани кои имаат за цел промоција и афирмација на кошарката како врвен спорт и промоција и афирмација на спортски Охрид и Република Македонија во светот на спортот и кошарката. Првиот настан е поврзан со промотивните активности на државата домаќин на престојното сениорско европско првенство во кошарка, Полска, додека вториот настан е дел од стратегијата за Европски спортски Охрид одржувањето на Европското првенство за кадети жени во кошарка Б дивизија.
ЈП Билјанини Извори како долгогодишен партнер на спортот и кошарката, а имајќи го во предвид јавниот интерес на граѓаните на Охрид ( промовирање на спортскиот развој кај помладата популација и развојот на спортскиот туризам ) активно коорганизациски се вклучува во реализација на сите предвидени настани во месецот на кошарката во Охрид.
ЈП Билјанини Извори за сите преостанати активности поврзани со месецот на кошарката во Охрид редовно навремено ќе ја информира јавноста така што ние, граѓаните на Охрид, сите гости во Охрид ќе имаме исклучителна можност сите заедно да го подигнеме Охрид на пиедесталот како нај кошаркарски град во Европа во престојниот период.

»

Започна ракометниот камп на Андреа Лекич

 Од 20 - 26 јуни во Охрид - Спортска Арена Билјанини Извори се одржува ракометен камп во организација на Академија Лекич. Најдобрата светска ракометарка за 2013 година Андреа Лекиќ која е оснивач на Академијата Лекич има на располагање околу 100 ракометарки од помладите категории од 10 држави од Европа. Тренинзите на кампот се одржуваат од 9 - 13 часот предпладне и од 17 - 20 часот попладне.

 

»

Организиран традиционалниот турнир во ракомет за пионери
Изминатиот викенд ЈП Билјанини Извори по трет пат го организираше традиционалниот ракометен турнир за пионери ( мажи и жени ) под покровителство на Општина Охрид а во соработка со ракометните клубови на Охрид и Моби Дик. 
На турнирот учествуваа четири екипи во конкуренција на жени и шест екипи во конкуренција на мажи пионери. Во категоријата жени пионери триумфираше екипата на РК Стружанка која ја победи соодветната екипа на РК Моби Дик, додека во малото финале славеше гостинот од Србија екипата на РК Радан победувајќи ја екипата на РК Гого од Кичево.
Во конкуренција на пионери мажи РК Јуниор од Струга го освои првото место победувајќи ја соодветната екипа на РК Струга, третото место го освои екипата на РК Филип - Вардар од Прилеп победувајќи ја екипата на РК Охрид.

ЈП Билјанини Извори во континуитет, преку организирање на ваквите спортски турнири за сите категории на спортисти со посебен акцент на помладите ќе вложува во развојот како на сите спортови така и во развојот на најмладите категории спортисти.

 

»

ОХРИД И ОВА ЛЕТО ДОМАЌИН НА ВРВНИ СПОРТСКИ НАСТАНИ

Повод за средбата беше  претстојното  европско првенство во кошарка за жени- кадети   што од 12 до 24 август, годинава ќе се одржува во Охрид и Струга.

На состанокот се разговараше за аспектите на соработка во делот на организација на ова големо спортско случување. Двете страни се заложија за обострана соработка   со цел  одлично организирање на  настанот кој што е значаен за промоција на Македонија   во делот на спортот пред се во  кошарката.

Ваквите спортски случувања од меѓународен карактер се особено значајни  и за промоција на Охрид во светски рамки што е една од основните заложби на локалната власт.

»

СРЦ Билјанини Извори домаќини на два спортски настани

ЈП Билјанини Извори и СРЦ Билјанини Извори денес беа домаќини на уште два спортски настани, едниот во фудбал другиот во атлетика. Имено на помошното игралиште за фудбал со вештачка трева се одржа Кока Кола КУП во кој учествуваа неколку основни и средни училишта од Охрид додека на атлетската патека на градскиот стадион се одржа државното првенство во атлетика за сениори.
ЈП Билјанини Извори од ден на ден се повеќе ги отвара вратите за спортските настани во сите спортови и за сите категории, како рефлексија од континуираното вложување во спортската инфраструктура со која стопанисуваме како претпријатие.


--

»

Прв 7 мо ноемвриски турнир во кошарка 3 x 3


»

Охрид домаќин на сениорско балканско првенство во Бадмингтон

Денес, во Охрид започна сениорското Балканско првенство во Бадминтон. Првенството ќе трае од 11 до 14 септември од 10 до 19 часот во спортската арена „Билјанини извори“. На првенството свое учество зедоа 10 држави, Македонија, Албанија, Турција, Бугарија, Хрватска, Србија, Грција, Романија, Молдавија и Босна и Херцеговина.

Организатор на првенството е Бадминтон федерацијата на Македонија. Влезот на натпреварите е слободен.

»

Водени лудории на градскиот базен Атина Бојаџи

Почитувани,

ЈП Билјанини Извори заедно со Општина Охрид како покровител на настанот на 25 и 26 август на градскиот базен Атина Бојаџи како дел од  проектот на Општина Охрид, Спортско лето, ќе организираат уште еден спортско рекреативен настан, настан кој веќе деценија и пол е подзаборавен од охриѓани а придонесувал многу за спортско - рекреативниот живот на сите граѓани на Охрид, додека за гостите во Охрид претставувал можност за добра забава за време на летната сезона. Станува збор за спортско забавниот настан Водени лудории, настан за кој веќе подолго време се подготвуваме, настан кој ќе постане традиција, се со цел од година во година да прерасне во меѓународен се во интерес на промоција на градот Охрид и збогатување на нејзината спортско рекреативна понуда.

ЈП Билјанини Извори и Општина Охрид ги покануваат сите заинтересирани граѓани за учество на Водените лудории да се пријават и да постанат дел од старо новата традиција, да бидат дел од забавата, рекреацијата и спортот. За првопласираните организаторот и покровителот обезбедија многу вредни парични награди, медаљи и дипломи.

Услови и информации за учество :

-          Пријавување од 15 до 21 08 2014 година

-          Котизација 3000 денари

-          Екипата се состои од 10 учесници и тоа 3 жени и 7 мажи

-          Екипата треба да достави Име на екипата, контакт лице/капитен и телефонски број

-          Пријавување на 046/231-535 ; 078/260-987 ; 078/232-881 ; или на e-mail : biljaniniizvori@gmail.com

-          Котизацијата се уплаќа на следната жиро сметка 530-000200889310, Цел – за учество во Водени лудории, депонет Охридска Банка или на билетарата во Спортска сала Билјанини Извори

»

Заврши светското првенство во ракомет кадети - жени

ЈП Билјанини Извори им го честита големиот успех на репрезентацијата на Романија која го освои првото место на штотуку завршеното светско првенство во ракомет кадети - жени. ЈП Билјанини Извори и градот Охрид се побогати за уште едно искуство кое веруваме ќе влијае уште повеќе во иднина да бидеме домаќини на уште многу светски спортски настани како од ракометот така и од другите спортови.
ЈП Билјанини Извори им се заблагодарува на Општина Охрид и Ракометната федерација на Македонија за укажаната можност повторно да сме домаќини на голем светски настан, се надеваме дека претпријатието и вработените ја оправдаа довербата.


Фото галерија од доделувањето на наградите

 

»

Известување за јавноста

ЈП „Билјанини Извори“ ги информираат  сите граѓани на Охрид, правни субјекти и корисници на јавниот паркинг простор со кој стопанисува претпријатието, дека од денес, 1- ви август, согласно дејноста која ја извршува, започнува со економско оперирање на паркингот кај поранешниот полигон за мали спортови.

Паркингот е дел од зоната Б, така што еден час паркирање на овој паркинг чини 20 денари.

 

»

Познати полуфиналистите на светското првенство во ракомет за кадети жени

Романија - Црна Гора и Данска - Германија се полуфиналните двојки на светското првенство во ракомет за кадети жени. Полуфиналните натпревари се играат во петок и тоа од 17 часот ( Романија - Црна Гора ) и 19 30 ( Данска - Германија ).

Резултати од четвртфиналните натпревари

Романија - Холандија   36 - 22

Црна Гора - Бразил    25 - 24

Гермнанија - Ј. Кореа 35 - 29

Данска - Русија   29 - 26 ( по продолженија )

   

»

Познати четвртфиналистите на светското првенство во ракомет за кадети - жени

Сите натпревари од елиминациската фаза до крајот на шампионатот ќе се играат во Охрид.

Четвртфиналните натпревари се закажани за в среда со почеток од 14 часот.

Резултати :

Данска - Франција 33-22
Кореја - Јапонија 42-34
Кина - Узбекистан 33-29
Романија - Хрватска 28-22
Бразил - Норвешка 29-26
Црна Гора - Аргентина 31-22
Русија - Шведска 25-21
Германија - Португалија (36-36) 4-3 пенали

»

Последни подготовки пред натпреварот од 4-тото коло

Селекцијата на Хрватска ги прави последните подготовки за натпреварот со селекцијата на Португалија, натпревар од 4-тото коло на светското првенство во ракомет кадети жени.

»

Светско првенство во ракомет за кадети жени - четврти ден

Со денешните натпревари започна третото коло од натпреварите по групи на светското првенство во ракомет кадети жени

 

   

»

Започна светското првенство за кадети жени во ракомет

Од 20 до 03 август во Охрид, Спортска сала Билјанини Извори ќе се одржи светското првенство за кадети жени во ракомет. Влезот за натпреварите е слободен.

»

Започнаа подготовките на сениорската репрезентација на Македонија во кошарка

Од денес до 18 јули на подготовки во Охрид, Спортска сала Билјанини Извори , се наоѓа сениорската репрезентација во кошарка на Македонија. За време на подготовките на 16,17 и 18 јули ке се одржи и меѓународниот кошаркарски турнир Охрид 2014 на кој покрај Македонија ќе учествуваат и соодветните репрезентации на Австрија, Грузија и Романија.

»

Отворен градскиот базен Атина Бојаџи

Од денес започна со работа градскиот базен Атина Бојаџи. Термините за пливачките школи е од 8 до 12 часот предпладне и 18 до 20 часот послепладне. Рекреативците ќе можат да го користат базенот од 12 до 18 часот. Дневен билет за една особа е 60 денари.

»

РК Металург - РК Вардар финале на ракометниот КУП на Македонија

Во денешните полуфинални натпревари екипите на РК Металург и РК Вардар со рутинска игра ги победија екипите на Тинекс Пролет и Зомимак и се пласираа во големото финале кое ќе се изигра утре на 18 мај ( недела ) со почеток од 17 и 45 минути.

»

Финишираат подготовките пред Финалниот КУП турнир на Македонија во ракомет

Предстојниот викенд во Охрид ( спортска сала Билјанини Извори ) ќе се одржи финалниот КУП турнир на Македонија во ракомет. Полуфиналните натпревари се играат во сабота ( 17. 05 ) со почеток од 15 часот и 17:45 додека големото финале ќе се одржи во недела ( 18. 05 ) со почеток од 17 : 45 минути.

»

Бесплатен паркинг во недела

Почитувани,

ЈП Билјанини Извори по повод големиот христијански празник Велигден донесе одлука на ден 20. 04 2014 година ( недела ) користењето на услугите на јавниот градски простор да бидат бесплатни за сите нејзини корисници. Убедени сме дека граѓаните на Охрид и сите гости ќе ја поздрават оваа одлука која е донесена се со цел ЈП Билјанини Извори активно да се приклучи во чествувањето на големиот празник секако промовирајќи ги нејзините христијански вредности.

ЈП Билјанини Извори им посакува на сите граѓани на Охрид, Република Македонија и на сите наши иселеници од православна и католичка вероисповед  добро здравје, успех во работата и благосостојба.

Нека ни е честит големиот христијански празник ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !

 

»

Работна средба помеѓу дир. на ЈП Билјанини Извори и спортските работници од Охрид и дир. на ЈП Борис Трајкоски

Со искуството од спортско рекреативниот центар „Борис Трајковски“, Јавното претпријатие „Билјанини Извори“ ќе го развива и заживува спортот во Охрид.

- Знам колку е тешко еден спортски центар да стане бренд и препознатлив по спортските манифестации кои ги нуди. Ние поминавме четири напорни години за да ја оствариме оваа цел. Сето мое искуство ќе го пренесам на директорот од Јавното преппријатие „Билјанини Извори“, Ристе Мишев и се надевам дека во блиска иднина охридскиот спортски центар ќе го достигне нивото од „Борис Трајковски“ - рече Ратко Капушевски директор на С.Ц. „Борис Трајковски“.

При посетата во Охрид директорите на „Борис Трајковски“ и „Билјанини Извори“ остварија средба со спортските клубови и спортските работници и разменија идеи и мислења за подобра иднина на спортот.

- Во иднина ќе практикуваме повеќе вакви средби со спортските клубови и работниците за разменувања на мислења и идеи. Добив позитивни сугестии од директорот на Борис Трајковски, Капушевски кои ќе служат за добро на охридскиот спорт - истакна Мишев директорот на Ј.П. „Билјанини Извори“.

Покрај средбата Мишев го прошета Капушевски околу спортскиот комплекс Билјанини Извори каде треба да се изградат затворениот базен, теренот со вештачка трева, тениски игралишта и  терен за кошарка и фудбал.

»

Спортската арена Билјанини Извори домаќин на завршниот куп турнир во ракомет

Челниците на Ракометна федерација на Македонија го потврди тоа што се најавуваше дека Охрид ќе биде домаќин на четирите најдобри екипи во Купот.

- Охрид предводен од новиот градоначалник искажува сериозен интерес за помагање на спортот, па така покрена иницијатива да биде домаќин на завршниот турнир од Купот на Македонија. Тие се покажаа како добри организатори и на кошаркарскиот турнир, па не се сомневаме дека ќе одговорат на предизвикот на организациски план и кога станува збор за фајналфор турнирот од ракометниот Куп на Македонија - истакнаа од РФМ на пресконференцијата.

Охриѓани за прв пат ќе имаат можност во „Билјанини Извори“ да ги гледаат најдобрите ракометни ѕвезди во Македонија.

»

Спортската арена Билјанини Извори домаќин на Балканското првенство во бадмингтон

Денес во просториите на ЈП Билјанини Извори се одржа работна средба помеѓу директорот Ристе Мишев и претседателот на Бадмингтон федерацијата г-дин Диме Стефановски. Целта на состанокот беше конечната потврда за одржувањето на  Балканско првенство во бадмингтон за сениори и ветерани кое ќе се одржи од 11 до 14 септември во Спортската арена Билјанини Извори. На првенството ќе учествуваат повеќе од 200 спортисти од 10 држави од целиот Балкан така што во континуитет  ЈП Билјанини Извори успева сериозно да се наметне како домаќин на спортските настани од различни спортови се со цел да го афирмираат градот Охрид а со тоа сериозно да влијаат на развојот спортскиот туризам кој е во интерес за сите граѓани на Охрид.

»

Започнаа мини подготовките на ракометарите

Македонската сениорска репрезентација во ракомет од вчера е на мини припреми во Охрид. Нашите ракометни спортски идоли своите подготвителни тренинзи ги одржуваат во Спортската арена Билјанини Извори.

»

Ракометната репрезентација на Македонија на припреми во Охрид

Ракометната селекција во Охрид ќе ја започнe операцијата Светско првенство во Катар 2015 година, а пречка  на „фалангата“ во бараж средбата е јужниот сосед Грција.

- Ќе ни биде огромна чест и задоволство што десеттата ракометна велесила во Европа ќе дојде во Охрид и ќе одработи неколку дневни подготовки. Одличните комуникации со Ракометна федерација на Македонија ни овозможија во Охрид да ги донесeме најголемите спортски ѕвезди во Македонија во моментов - рече в.д. директорот на Ј.П. „Билјанини Извори“, Ристе Мишев.

 

Селекторот на репрезентацијата, Ивица Обрван поради густиот распоред на екипите во Европа воопшто не закажа пријателски средби за неделата на ЕХФ.

Покрај ракометната селекција во екот на туристичка сезона во Охрид дел од подготовките ќе одработи и кошаркарската репрезентација на Македонија, која ќе одигра и три контролни натпревари.

Преземено од www.ohridnews.com

»

Интервју за супер радио на дир. на ЈП Билјанини Извори, Ристе Мишев

Јавното претпријатие „Билјанини Извори“ стопанисува со Спортско рекреативниот центар „Билјанини извори“  и  јавниот паркинг простор. За предизвиците и проблемите со кои се среќаваат во работењето, но и идните планови во интервју за Супер радио зборува директорот Ристе Мишев.

» Читај повеќе

ЈП Билјанини Извори - соопштение

Почитувани,

Шокирани сме од веста за трагичното загинувањето на Петар Милошески. Македонскиот фудбал загуби голем човек, човек кој живееше за фудбалот кој живееше за спортот. Ние изгубивме пријател, пријател кој имаше големи фудбалски планови и визија за Спортско рекреативниот центар Билјанини Извори за што поконкретно бевме запознаени и за време на неговата посета минатата есен.
ЈП Билјанини Извори изразува големо сочуство до најблиските и до сите вработени во Фудбалската федерација на Македонија.

Почивај во мир Пеце

»

Домаќините победници на првиот општински турнир во мал фудбал

Победник на првиот општински турнир во мал фудбал е екипата на домаќинот, ЈП Билјанини Извори. Во финалниот дуел екипата на ЈП Билјанини Извори ја победи екипата на МЈП Проаква со 6 : 5.
Во малото финале екипата на ЈП Нискоградба ја совлада соодветната екипа на ЈП Градски пазар со 6 : 4.

»

Познати полуфиналните двојки на турнирот во мал фудбал

Познати полуфиналните двојки на општинскиот турнирот во мал фудбал. Во утрешните полуфинални натпревари ќе се сретнат :
ЈП Нискоградба - ЈП Билјанини Извори
ЈП Пазар - МЈП Проаква
На штотуку завршените четвртфинални натпревари се постигнаа следните резултати :
ЈП Нискоградба - ЈП Ох. Комуналец 6 : 2
ЈП Билјанини Извори - Совет на град Охрид 8 : 6
ЈП Пазар - Општина 2 3 : 0 ( службено )
МЈП Проаква - Општина 1 3 : 2

Организаторот им честита на победниците и им поскува многу успех во полуфиналните натпревари. Натпреварите се играат утре ( недела ) со почеток од 13 часот и тоа по горенаведениот редослед.

»

СРЦ Билјанини Извори добива помошно игралиште со вештачка трева

Во рамки на денешната обиколка на делови во градот каде што се изведуваат градежни работи, градоначалникот Никола Бакрачески го посети просторот  во  Спортско рекреативниот Центар “Билјанини Извори“ каде што во тек се градежните активности за  оформување на помошно фудбалско игралиште со вештачка трева.  Проектот го реализираат општинските јавни претпријатија по налог на Локалната самоуправа и во соработка Фудбалската федерација на Македонија.

Подготовката   на земјиштето е во тек, просторот се  расчистува и тампонира, по што ќе се пристапи кон нивелирање и поставување на вештачката трева. Реализацијата на овој проект е многу значаен за натамошните активности на ЈП "Биљанини извори" во насока на привлекување на спортски екипи во подготвителниот период. Условите кои сега се создаваат ќе придонесат за подобрување на перформансите на спортскиот центар и обезбедување на  современи услови за тренинг на фудбалските екипи кои ќе го користат. Со реализација на овој проект Охрид ќе биде еден од ретките градови во државава кој ќе има игралиште за фудбал со вештачка трева, според сите стандарди за тренирање без разлика на атмосферските влијанија.

Извор: www.ohrid.gov.mk

»

Извлечени четвртфиналните двојки за турнир во мал фудбал
Во организација на ЈП Билјанини Извори а под покровителство на Локалната самоуправа Охрид на 8 - 9 03 2014 ( сабота и недела ) ќе се одржи турнир во мал фудбал на кој ќе учествуваат 8 екипи од јавните претпријатија, Општина Охрид и Советот на град Охрид. Четвртфиналните натпревари ќе се одиграат од 14 до 18 часот во сабота ( 8 03 ) додека полуфиналните и финалните натпревари ќе се одиграат од 12 до 14 и од 18 - 21 часот во недела ( 9 03 ).
На денешната ждрепка која се одржа во просториите на ЈП Билјанини Извори пред присутните преставници на сите екипи беа извлечени четвртфиналните двојки:
1. ЈП Нискоградба - ЈП Охридски Комуналец
2. Совет на град Охрид - ЈП Билјанини Извори
3. Општина 2 - ЈП Градски Пазар

4. МЈП Проаква - Општина 1

»

Турнир во мал фудбал

Во сабота и недела ( 8-9 03 ) во организација на ЈП Билјанини Извори а под покровителство на Локалната самоуправа Охрид ќе се одржи турнир во мал фудбал. На турнирот ќе учествуваат 8 екипи од јавните претпријатија, Општина Охрид како и една екипа од Советот на град Охрид. Натпреварите ( четвртфинале ) започнуваат во 13 часот во сабота, полуфиналните натпревари се играат во 12 часот во недела додека за трето и прво место натпреварите ќе се играат во недела со почеток од 18 часот.

»

Директорот на ЈП Билјанини Извори во работна посета на градот Веспрем

Делегација на Општина Охрид предводена од Секретарот Димитар Спасески, заедно со  директорот на ЈП “Билјанини Извори“, Ристе  Мише и Конзулот на Република Унгарија во Македонија, Сашо Јанакиевски, се наоѓа во работна посета  на Веспрем - Република Унгарија. Во рамки на престојот, вчера е остварена работна средба со Градоначалникот на Веспрем, Ѓула Порга, при што е договорено двата града  да започнат постапка за  нивно збратимување, кое се очекува да биде официјализираа ова лето кога е најавено гостување на градоначалникот на Веспрем во Охрид.  По овој чекор се очекува да се интензивира соработката помеѓу Веспрем  и  Охрид,  во поглед на  аплицирање и поддршка за користење средства од ЕУ фондовите. Овој  унгарски град за седум години има реализирано проекти финансирани од ЕУ во вредност од околу 34 милиони евра.

Во рамки на  престојот , делегацијата го посети тамошниот  Универзитет за информатика кој е еден од најпознатите во Унгарија, каде е разговарано за поконкретна соработка меѓу овој  и факултетот за информатички науки и технологии “Св. Апостол Павле" од   Охрид.  Меѓу  другото се разгледувале можностите наши студенти во летниот период  од годината  да престојуваат  во Веспрем,  а се разговарало и за отворање  на Факултет за животна средина во Охрид  кој би работел по програма компатибилна со најдобрата европска универзитетска програма за оваа област.

Остварена е средба и со Претседателот на Управниот Одбор  на Ракометниот Клуб  на Веспрем кој изразил подготвеност за  меѓусебна соработка, односно уште ова лето најавено е нивно присуство во Охрид . Инаку, веќе е договорена  соработка меѓу ракометните клубови од двата града во делот на младински категории, што е особено значајно за  сериозно спортско заживување  на Охрид.

 Во рамки на работната посета, денес пред градоначалникот на Веспрем и туристичката заедница на Унгарија, презентирани се можностите за инвестирање во Охрид во делот на туризам, како и презентација на брошурата INVEST IN OHRID, со сите можности, потенцијали и поволности кои ги нуди Охрид во делот на привлекување на странски инвестиции.  

Извор: www.ohrid.gov.mk

»

Пријателски натпревар на ФК Вулкан

Фудбалскиот клуб Вулкан од с. Косел денеска на градскиот стадион Билјанини Извори изигра пријателски натпревар со екипата на ФК Борац од Чачак.

Натпреварот заврши со резултат 4 : 0 за гостите од Србија.

»

МЗТ Аеродром победник на кошаркарскиот КУП на Македонија

Фото вест

»

Се е спремно за КУП на Македонија во кошарка

Арена Билјанини Извори - Охрид од 6 до 9 февруари, КУП на Македонија во Кошарка, натпреварите се играат од 17 : 30 и 20 часот, бидете и Вие дел од кошаркарскиот спектакл !!!

»

РФМ во посета на ЈП Билјанини Извори

Денеска во посета на ЈП Билјанини Извори беше генералниот секретар на Ракометната федерација на Македонија Филип Милошевски. Ген. секретар за време на посетата оствари средба со директорот на ЈП Билјанини Извори Ристе Мишев при што беше подетално запознаен со внатрешните инфраструктурни поединости кои ги нуди Спортската арена Билјанини Извори. На самата средба беше најавена посета на висока делегација на Светската ракометна интернационала за во сабота која ќе изврши инспекција на Спортската арена Билјанини Извори, домаќин на Светското ракометно првенство за кадети - жени кое ќе се одржи од 19 јули до 2 август оваа година.

»

Започнаа подготвителните фудбалски натпревари

Денес на Градскиот стадион Билјанини Извори се одржаа првите пријателски подготвителни натпревари во фудбал. Први на мегдан беа екипите на ФК Шкендија и ФК Зајас. Екипата на ФК Шкендија победи со 5 : 0.

На вториот натпревар се соочија екипите на ФК Јавор ( СРБ ) и ФК Пелистер. Екипата на ФК Јавор води со 2 : 0, се играат последните минути од натпреварот

»

Припремите започнаа за ФК Шкендија од Тетово

Во наредните две недели екипата на ФК Шкендија од Тетово ќе се подготвува за престојната сезона на терените на СРЦ Билјанини Извори. За време на престојот во Охрид екипата на ФК Шкендија ќе изигра и неколку контролни натпревари на градскиот стадион Билјанини Извори.

»

Арената Билјанини Извори домаќин на Кошаркарскиот Куп на Македонија

 

ЈП Билјанини Извори после официјалната одлука на Кошаркарската Федерација на Македонија со особено задоволство ги информира граѓаните на Охрид дека овогодинешниот Куп на Македонија во кошарка ќе се одржи од 6 до 9 февруари во спортската арена Билјанини Извори. Со одлуката на КФМ спортската арена Билјанини Извори и ЈП Билјанини извори го продолжуваат котинуитетот на домаќини на големи  спортски настани. Кошаркарскиот Куп е уште едно признание за менаџментот на претпријатието, се со цел СРЦ Билјанини Извори и градот Охрид да постанат македонски центар на сите големи спортски настани. Одличната соработка со кошаркарската федерација, веруваме во иднина и со другите поголеми федерации, ќе допринесат за што побрз развој на спортот во нашиот град на задоволство на сите нас. Спортот, спортските настани, спортските идоли се сегашност и иднината на Охрид и ние како претпријатие секогаш ќе работиме во интерес на тоа, во интерес на спортистите и сите граѓани на Охрид.

                                                                                               

»

Концерт на Жељко Јоксимовиќ

Со концерт на балканската ѕвезда Жељко Јоксимовиќ во салата на  спортско рекреативниот центар  “Билјанини извори“ во петок на 17-ти јануари, започнува прославата на  големиот христијански  празник, Богојавление – Водици.
Градоначалникот Никола Бакрачески кој годинава е еден од кумовите на манифестацијата,  денес изјави дека  подготовките   за случувањето се при крај .

На 18-ти јануари во ЦК “Григор Прличев“ концерт ќе одржи Културно Уметничкото Друштво “Танец“ или хорот  “Св. Злата Мегленска“. На 18-ти и 19 јануари предвидена е богата програма во која е предвиден настап на познати охридски тајфи. Се надевам дека понудената програма ќе биде привлечна за гостите, домашните и странски кои  годинава очекуваме да бидат најбројни- рече градоначалникот Бакрачески.

Од Општина Охрид,  годинава за најмасовниот христијански празник Богојавление –Водици, празничната  програма ја распределија  на повеќе денови од 17-ти до 20-ти јануари. 

 

превземено од : www.ohrid.gov.mk

»

Охрид домаќин на ФК Јавор

Денес во посета на Охрид и ЈП Билјанини Извори  беше спортскиот директор на фудбалскиот клуб Јавор од Ивањица , Р. Србија. Посетата е со цел фудбалкиот клуб подобро да се запознае со условите што ги нудат терените на СРЦ Билјанини Извори  пред претстојните февруарски припреми. Во разговорот со директорот на ЈП Билјанини извори г-дин Ристе Мишев спортскиот директор го истакна своето особено задоволство од приемот што го имал како гостин, посебно од условите за тренинг и натпревари што ги видел на градскиот стадион Билјанини Извори при што го најави нивното доаѓање за идниот месец.

 

ЈП Билјанини Извори се со цел подобрување на финансиската состојба на претпријатието како и развој на спортскиот туризам на нашиот град интензивно се подготвува за престојниот февруарски подготвителен период за фудбалските екипи.Во овој момент ЈП Билјанини Извори е во преговори со неколку македонски фудбалски екипи како и со екипи од земјите од нашето опкружување.Се преговара со екипи од Р. Србија , Црна Гора и Албанија  и ние како претпријатие се ќе сториме во рамките на нашите можности, Охрид и СРЦ Билјанини Извори да постанат тренинг центар за што повеќе фудбалски екипи.

»

ЈП Билјанини Извори Ви ги честита новогодишните и божиќните празници

 

»

ГОЛЕМА НОВОГОДИШНА ЗАБАВА ЗА ДЕЦА

 ЈП Билјанини Извори по повод новогодишните празници организира голема новогодишна забава за деца. Забавате е плод на досегашната успешна соработка со ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ , здруженијата за лица  со попреченост како и со сите основни школи на територијата на општина Охрид. Покровител на новогодинешната забава е општина Охрид и градоначалникот Никола Бакрачески. Настанот ќе се одржи во спортската сала Билјанини Извори на 25.12.2013 година (среда) со почеток од 18 часот. На забавата ќе има многу музика, игра, пеење и многу други изненадувања за најмладите.

ЈП „Билјанини Извори“ го поканува сите баби, дедовци, родители, а посебно најмладите охриѓанчиња да бидат дел од оваа предновогодишно наше дружење.

»

„Недела на движењето„

 

» Читај повеќе

Одржана работна средба со Федерацијата на Училишен спорт на Македонија во просториите на Ј.П. „Билјанини Извори

 

» Читај повеќе

Прес конференција по повод одржувањето на „Охрид Трофеј 2013„

 

» Читај повеќе

Меѓународен Кошаркарски турнир „Охрид Трофеј 2013„

 

» Читај повеќе

Куп на Детска фудбалска лига на Градскиот стадион „Билјанини Извориќ

 

» Читај повеќе

Реномираниот фестивал „Златно славејче„ гостуваше на Градски базен „Атина Бојаџи„

 

» Читај повеќе

„Златно славејче во петок на Градски базен „Атина Бoјаџи„

 

» Читај повеќе

Пливачкиот митинг после петнаесет години повторно на Градски базен „Атина Бојаџи„

 

» Читај повеќе

Пуштен во употреба Двокатниот панорамски автобус

 

» Читај повеќе

Започна проектот „Спортско лето„ на Градскиот базен „Атина Бојаџи„

 

» Читај повеќе

Ј.П. Билјанини Извори Охрид започна со проектот ''Ј.П. БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ ЗА ДЕЦАТА''.

 

» Читај повеќе

Ј.П. „Билјанини Извори“ потпиша меморандум за соработка со здруженијата со попреченост

 

» Читај повеќе

5 Години Јубилеј на Ј.П. ''Билјанини Извори'' - Охрид

 

» Читај повеќе

Ј.П. Билјанини Извори и општина Охрид организираа работна средба со Спортските федерации и Директорот на Агенција за млади и спорт

 

» Читај повеќе

Свечено пуштен во употреба Градскиот базен ''Атина Бојаџи''

 

» Читај повеќе

Пријавете поплаки, сугестии, неправилности и неиздавање на фискална сметка на јавен паркинг простор

 

» Читај повеќе

Балканијада во кадети во фудбал дон 17 години ''Охрид 2013'' на Градски стадион ''Билјанини Извори''

 

» Читај повеќе

Од денес јавниот паркинг простор во централното градско подрачје во сопственост на Ј.П. ''Билјанини Извори''

 

» Читај повеќе

Обука на вработените во Ј.П. Билјанини Извори од страна на Црвен Крст

 

» Читај повеќе

Ј.П. ''Билјанини Извори'' го превзеде стопанисувањето со Градскиот базен

 

» Читај повеќе

Успешно заврши тренерската Кошаркарска Клиника во СРЦ Билјанини Извори

» Читај повеќе

Градоначалникот Бакрачески при посета на Ј.П. Билјанини Извори најави изградба на современ спортски центар

 

» Читај повеќе

03 август 2013 Голем спектакуларен концерт на Жељко Јоксимовиќ на Градски Стадион Билјанини Извори

» Читај повеќе

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Ј.П. Билјанини Извори и ЈОУДГ Јасна Ристеска

» Читај повеќе

ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ТЕРМИН ЗА ФУДБАЛ ИЛИ БАСКЕТ во времетраење од 60 минути во СРЦ „Билјанини Извори“ во вредност од 1200ден. за само 599ден.

ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ТЕРМИН ЗА ФУДБАЛ ИЛИ БАСКЕТ во времетраење од 60 минути во СРЦ „Билјанини Извори“ во вредност од 1200ден. за само 599ден.

»

61% попуст за ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ТЕРМИН ЗА PING PONG во времетраење од 60 минути во СРЦ „Билјанини Извори“ во вредност од 150ден. за само 59ден.

61% попуст за ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ТЕРМИН ЗА PING PONG во времетраење од 60 минути во СРЦ „Билјанини Извори“ во вредност од 150ден. за само 59ден.

» Читај повеќе

Средба на в.д. Директорот Иванчо Цветкоски со Директорот на Агенција за млади и спорт г-дин Александар Пујоски

» Читај повеќе

Летен турнир во кошарка 2013 година

» Читај повеќе

Ј.П „Билјанини Извори“ и Сојузот на спортови се обединуваат за доброто на спортот во Охрид

» Читај повеќе

Во Спортскиот Центар ''Билјанини Извори'' се одржа ''Грасрут'' настан

» Читај повеќе

Прес конференција на новоименуваниот В.Д. Директор Иванчо Цветкоски на тема ''Актуелните состојби во Ј.П. Билјанини Извори - Охрид''

» Читај повеќе

Балканско првенство во џудо за кадети и јуниори Охрид 2013

Денес, 18.05.2013 година, во спортската сала ''Билјанини Извори'' - Охрид со почеток во 16:30 часот свечено беше отворено Балканското првенство во џудо за кадети и јуниори - Охрид 2013 година.

 

Борбите во категорија - кадети се одржаа денеска во 10:00 часот, а за недела 19.05.2013 година во 10:00 часот се предвидени борбите во категорија - јуниори.

 

На настанот учествуваа повеќе од 600 натпреварувачи.

 

»

Балканско првенство во џудо за кадети и јуниори

Балканско првенство во џудо за кадети и јуниори

» Читај повеќе

Фото вест од Бизнис лигата во мал фудбал 2012 - 2013

         

»

Заврши финалниот викенд од Бизнис лигата во мал фудбал

 1 место - Сојуз на училишен спорт ( победи со 5 ; 2 со АД Телеком )

2 место - АД Телеком 
3 место - Жито леб ( победи со 4 : 1 со ЈП Билјанини Извори )
4 место - ЈП Билјанини Извори
 
Најдобар играч Душко Симоноски ( АД Телеком )
Најдобар голман Пеце Георгиевски и Валентин Левески ( Сојуз на училишен спорт и ЈП Билјанини Извори )
Најдобри стрелци со по 22 гола се ( Владо Милошески - ЈП Билјанини Извори, Ивица Вељаноски - АД Телеком, Васко Тасеска - Жито Леб )
Фер плеј екипа ЛТХ Леарница
»

Започнува финалниот викенд од Бизнис лигата за мал фудбал

 Соопштение за јавноста

                  

Почитувани,

 

          ЈП Билјанини Извори со финалните натпревари во сабота и недела ја заокружува организацијата на првата Охридска Бизнис лига во мал фудбал. 13 екипи ( компании ) во изминатите три месеци одиграа 12 кола проследени со многу голови, убави потези и секако фер плеј игра. Викендот на најдобрите четири започнува утре ( 02. 03 2013, сабота ) во спортската сала Билјанини Извори со полуфиналните натпревари и тоа:

 

Ø 18 часот, АД Телеком – Жито леб, и

Ø 19 часот, ЈП Билјанини Извори – Сојуз на училишен спорт

 

Натпреварите за трето и прво место ќе се одиграат во недела 03. 03 2013 со почеток од 16 часот.

ЈП Билјанини Извори ги поканува сите љубители на фудбалот, спортот сите граѓани на Охрид да присуствуваат на финалниот викенд од првата Бизнис лига во мал фудбал ( влез слободен ).

 

 

 

                                                                                             Со почит,

 

Охрид,                                                                      ЈП Билјанини Извори          

01. 03 2013 год.                                                                   Директор

                                                                                        Д-р Боро Шајн

»

Заврши регуларниот дел од Бизнис лигата во мал фудбал

 

 Резултати 13 коло

Леарница – Спорт лајф                                          3 : 0 ( службено )

ЈП Нискоградба – АД Телеком                               5 : 5

МЈП Проаква – СВР                                                  3 :  0

ЈП Билјанини Извори – Училишен спорт            3 : 2

Жито леб – Макпетрол                                             5 :  2

ЈП Ох. Комуналец – ГП Ремис                               3 : 0

Табела  

1.  Жито Леб                                               2  9 1 2    48 : 25

2.  ЈП Билјанини Извори                        27  9 0 3     35 : 25

3.  Сојуз на училишен спорт                 24   7 3 2    49 : 2

4.  АД Телеком                                          24   7 3 2    48 : 37

5.  Макпетрол                                            20  6 2 4     45 : 31 

6.  Леарница                                              19  5 4 3    27 : 23

7.  ГП Ремис                                              18   6 0 6    28 : 2

8.  Локална самоуправа Охрид            15   4 3 5    28 : 38

9.  СВР Охрид                                            13  4 1 7    28 : 33

10.              МЈП Проаква                              13   4 1 7    30 : 39

11.              Спорт лајф                                  10   3 1 8    22 : 42

12.              ЈП Нискоградба                           6   1 3 8    24 : 44

13.              ЈП Ох. Комуналец                        5   1 2 9    23 : 47

 

Полуфинални натпревари ( сабота 2 март )

18 часот

Жито леб – АД Телеком

19 часот

ЈП Билјанини Извори – Училишен спорт

»

Познати полуфиналистите

 Резултати 12 коло

 

ЈП Билјанини Извори – ЈП Ох. Комуналец                    6 : 1

Училишен спорт – Макпетрол                                       2 ; 2

МЈП Проаква – Леарница                                              2 : 3

Спорт лајф – Локална самоуправа Охрид                     0 : 3 ( службено )

Жито леб – СВР                                                           3 : 0 ( службено )

ЈП Нискоградба – ГП Ремис                                          4 : 1

 

Табела  

1.    Жито Леб                                           25   8 1 2    43 : 23

2.    Сојуз на училишен спорт                  24   7 3 1    47 : 23 

3.    ЈП Билјанини Извори                        24  8 0 3     32 : 23

4.    АД Телеком                                       23   7 2 2    43 : 32

5.    Макпетрол                                         20  6 2 3     43 : 26 

6.    ГП Ремис                                           18   6 0 5    28 : 21 

7.    Леарница                                           16  4 4 3    24 : 23

8.    Локална самоуправа Охрид               15   4 3 5    28 : 38

9.    СВР Охрид                                        13  4 1 6    28 : 30

10. МЈП Проаква                                    10   3 1 7    27 : 39

11. Спорт лајф                                       10   3 1 7    22 : 39

12. ЈП Нискоградба                                5   1 2 8    19 : 39

13. ЈП Ох. Комуналец                            2   0 2 9    20 : 47

 

13то последно коло

 

Леарница – Спорт лајф

ЈП Нискоградба – АД Телеком

МЈП Проаква – СВР

ЈП Билјанини Извори – Училишен спорт

Жито леб – Макпетрол

ЈП Ох. Комуналец – ГП Ремис

Слобедни Локална самоуправа Охрид

 

»

Се разгорува битката за влез на финалниот турнир

 11 коло резултати

ЈП Билјанини Извори – Телеком                          0 : 3

ЈП Нискоградба – Макпетрол                               3 : 6

ЈП Ох. Комуналец – СВР                                      4 : 4

Училишен спорт – Леарница                                3 : 3

МЈП Проаква – Спорт лајф                                    5 : 2

Жито леб - Локална самоуправа Охрид                 5 : 2

 

Табела

1.    Сојуз на училишен спорт                  23   7 2 1    45 : 21 

2.    АД Телеком                                       23   7 2 2    43 : 32

3.    Жито Леб                                           22   7 1 2    39 : 23

4.    ЈП Билјанини Извори                         21  7 0 3     26 : 22

5.    ГП Ремис                                           18   6 0 4    27 : 17 

6.    Макпетрол                                         16  5 1 3     38 : 24 

7.    Леарница                                           13  3 4 3    21 : 21

8.    СВР Охрид                                        13  4 1 4    28 : 24

9.    МЈП Проаква                                     10   3 1 5    25 : 36

10. Спорт лајф                                       10   3 1 5    22 : 36

11. Локална самоуправа Охрид               9   2 3 5    20 : 36

12. ЈП Нискоградба                                 2   0 2 7    15 : 36

13. ЈП Ох. Комуналец                             2   0 2 8    19 : 41

 

 

12 коло ( 22. 02 2013 сабота )

ЈП Билјанини Извори – ЈП Ох. Комуналец

Училишен спорт – Макпетрол

МЈП Проаква – Леарница

Спорт лајф – Локална самоуправа Охрид

Жито леб – СВР

ЈП Нискоградба – ГП Ремис

 

Телеком слободни

 

»

Бизнис лига во мал фудбал - смена на врвот

 Резултати 10 коло

Локална самоуправа Охрид – Училишен спорт       2 : 6

Леарница – ЈП Комуналец                                      3 : 0 ( службено )

СВР – ЈП Нискоградба                                            4 : 2

Макпетрол – Телеком                                              4 : 5

ЈП Билјанини Извори – ГП Ремис                            1 : 3

Спорт лајф – Жито леб                                            одложена

 

Табела

1.    Сојуз на училишен спорт                   22   7 1 1   42 : 18 

2.    ЈП Билјанини Извори                         21  7 0 2     26 : 19

3.    АД Телеком                                        20   6 2 2    40 : 32

4.    ГП Ремис                                           18   6 0 4    27 : 17 

5.    Жито Леб                                           16   5 1 2    28 : 21

6.    Макпетрол                                         13  4 1 3     32 : 21 

7.    СВР Охрид                                        12  4 0 4    24 : 20

8.    Леарница                                           12  3 3 3   18 : 18

9.    Спорт лајф                                        10   3 1 4    20 : 25

10. Локална самоуправа Охрид               9   2 3 4    18 : 31

11. МЈП Проаква                                      7   2 1 5    20 : 34

12. ЈП Нискоградба                                 2   0 2 6    12 : 30

13. ЈП Ох. Комуналец                             1   0 1 8    15 : 37

 

 

 

11 коло ( сабота 16. 02 2013 година )

ЈП Билјанини Извори – Телеком

ЈП Нискоградба – Макпетрол

ЈП Ох. Комуналец – СВР

Училишен спорт – Леарница

МЈП Проаква – Спорт лајф

Жито леб - Локална самоуправа Охрид

 

Листа на најдобри стрелци

Владо Милошески ( ЈП Билјанини Извори )         14

Ивица Велески ( Телеком )                                  14

Тони Андрески ( Училишен спорт )                      10

Васко Тасески ( Жито леб )                                  10

Гоце Маркоски ( ЈП Билјанини Извори )                9

»

Прв пораз на ЈП Билјанини Извори

 Шесто заостанато коло ( 03. 02 2013 – сабота )

1.    МЈП Проаква – ЈП Нискоградба                    2 : 0               

2.    Спорт лајф – Телеком                                      2 : 6

3.     ЈП Билјанини Извори – Леарница                1 : 3

4.    СВР – Макпетрол                                         одложена

5.    Жито леб – ЈП Комуналец                              3 : 0 службено

6.    Локална самоуправа – ГП Ремис                 1 : 7

 

Табела

1.    ЈП Билјанини Извори                         21  7 0 1     25 : 16

2.    Сојуз на училишен спорт                  19   6 1 1   36 : 16 

3.    АД Телеком                                       17   5 2 2    35 : 28

4.    Жито Леб                                           16   5 1 2    28 : 21

5.    ГП Ремис                                           15   5 0 4    24 : 16 

6.    Макпетрол                                         13  4 1 2     28 : 16 

7.    Спорт лајф                                        10   3 1 4    20 : 25

8.    СВР Охрид                                         9    3 0 4    20 : 18

9.    Леарница                                            9   2 3 3    15 : 18

10. Локална самоуправа Охрид               9   2 3 3    16 : 25

11. МЈП Проаква                                      7   2 1 5    20 : 34

12. ЈП Нискоградба                                 2   0 2 5    10 : 26

13. ЈП Ох. Комуналец                              1   0 1 7    15 : 34

 

»

Резултати 9то коло

 9то коло ( 02 02 2013 )

1.    Леарница – ЈП Нискоградба                             2 : 2

2.    СВР – Телеком                                                    3 : 5

3.     МЈП Проаква – Жито леб                                 2 : 7

4.    ГП Ремис – Макпетрол                                      1 : 0

5.    Локална самоуправа Охрид – Комуналец       3 : 0 ( службено )

6.    Училишен спорт – Спорт Лајф                          0 : 1

 

Табела

1.    ЈП Билјанини Извори                       21  7 0 0     24 : 13

2.    Сојуз на училишен спорт                  19   6 1 1   36 : 16 

3.    АД Телеком                                       14   4 2 2    29 : 26

4.    Макпетрол                                         13  4 1 2     28 : 16 

5.    Жито Леб                                           13   4 1 2    25 : 21

6.    ГП Ремис                                           12   4 0 4    17 : 1

7.    Спорт лајф                                        10   3 1 3    18 : 19

8.    СВР Охрид                                         9    3 0 4    20 : 18

9.    Локална самоуправа Охрид                9   2 3 2    15 : 18

10. Леарница                                           6   1 3 3    12 : 17

11. МЈП Проаква                                     4   1 1 5    18 : 34

12. ЈП Нискоградба                                 2   0 2 4    10 : 24

13. ЈП Ох. Комуналец                             1   0 1 6    15 : 31

 

»

Мали измени за натпреварите од сабота и недела

 Сабота 

Телеком - СВР

Никоградба - Леарница

Комуналец Локална самоуправа

Жито леб - Проаква

Ремис - Макпетрол

Училишен спорт - Спорт лајф

 

Недела

Спорт лајф - Телеком

ЈП Билјанини Извори - Леарница

Проаква - Никоградба

СВР - Макпетрол

Локална самоуправа - Ремис

Жито леб - Комуналец

»

Одиграни три одложени натпревари

 Одложени натпревари од седмо коло и осмо коло

1.    Телеком – Локална самоуправа Охрид   3 : 3

2.    Ремис – Леарница                                       1 : 2

3.    Училишен Спорт – МЈП Проаква              8 : 5

 

1.    ЈП Билјанини Извори                         21  7 0 0   24 : 13

2.    Сојуз на училишен спорт                  19   6 1 0   36 : 1

3.    Макпетрол                                         13  4 1 1   28 : 15 

4.    АД Телеком                                       11   3 2 2    24 : 23

5.    Жито Леб                                           10   3 1 2   18 : 19

6.    ГП Ремис                                           9   3 0 4    16 : 1

7.    СВР Охрид                                        9    3 0 3   17 : 13

8.    Локална самоуправа Охрид               6   1 3 2    12 : 18

9.    Леарница                                           5   1 2 3    10 : 15

10. Спорт лајф                                        4   1 1 3    13 : 17

11. МЈП Проаква                                      4   1 1 4   16 : 27

12. ЈП Ох. Комуналец                             1   0 1 4    13 : 24

13. ЈП Нискоградба                                 1   0 1 4    8 : 22

»

Бизнис лига седмо и осмо коло

 Седмо коло ( 26. 01 2013 – сабота )

1.    ЈП Билјанини Извори – СВР                  5 : 4

2.    Спорт Лајф – Нискоградба                    3 : 1

3.     ЈП Ох. Комуналец – МЈП Проаква      2 :  5

4.    Сојуз на училишен спорт – Жито Леб  5 : 1

5.    Телеком – Локална самоуправа Охрид   ( одложена за 28 01 2013 )

6.    Ремис – Леарница ( одложена за 28 01 2013 )

Слободна екипата на Макпетрол

 

Осмо коло ( 27. 01 2013 – недела )

1.    Телеком – Леарница                              4 : 2

2.    ЈП Билјанини Извори – Макпетрол      3 : 2

3.     СВР – Ремис                                         2 : 1

4.    Училишен Спорт – МЈП Проаква ( одложена за 28 01 2013 )

5.    Спорт Лајф – ЈП Ох. Комуналец   ( одложена за 01 02 2013 )

6.    Локална самоуправа Охрид – ЈП Нискоградба ( одложена за 01 02 2013 )

Слободна екипата на Жито Леб

 

Табела после 8 коло ( без 6то коло и одложени натпревари )

 

 

1.    ЈП Билјанини Извори                       21  7 0 0   24 : 13

2.    Сојуз на училишен спорт                  16   5 1 0   28 : 10 

3.    Макпетрол                                         13  4 1 1   28 : 15 

4.    АД Телеком                                       10   3 1 2    21 : 20

5.    Жито Леб                                           10   3 1 2   18 : 19

6.    СВР Охрид                                        9    3 0 3   17 : 13

7.    ГП Ремис                                           9   3 0 3    15 : 13 

8.    Локална самоуправа Охрид             5   1 2 2    9 : 15

9.    Спорт лајф                                        4   1 1 3    13 : 17

10. МЈП Проаква                                     4   1 1 3   11 : 19

11. Леарница                                           2   0 2 3    8 : 14

12. ЈП Ох. Комуналец                             1   0 1 4    13 : 24

13. ЈП Нискоградба                                1   0 1 4    8 : 22

 

 

9то коло ( 02 02 2013 )

1.    Леарница – ЈП Нискоградба

2.    СВР – Телеком

3.     ЈП Билјанини Извори – Леарница

4.    ГП Ремис – Макпетрол

5.    Локална самоуправа Охрид – Комуналец

6.    Училишен спорт – Спорт Лајф

 

Слободни ЈП Билјанини Извори

Одложено коло

Шесто коло ( 03. 02 2013 – недела )

1.    МЈП Проаква – ЈП Нискоградба

2.    Спорт лајф – Телеком

3.     ЈП Билјанини Извори – Леарница

4.    СВР – Макпетрол

5.    Жито леб – Комуналец

6.    ГП Ремис – Локална самоуправа Охрид

Слободни Училишен спорт

 

»

Заврши првиот дел од зимските припреми на ФК Ренова

 Екипата на ФК Ренова со денешниот тренинг го заврши првиот дел од зимските припреми. За реализацијата на вториот дел од припремите ФК Ренова го најави своето доаѓање во СРЦ Билјанини Извори за првата недела од месец февруари.

»

Продолжуваат натпреварите од Бизнис лигата

 Почитувани,

Натпреварите од 6-то и 7-то коло од Бизнис лигата се играат во сабота и недела ( 26,27 01 2013 ). Натпреварите од 6-то коло започнуваат во 15 часот додека натпреварите од 7-то коло започнуваат во нашиот стандарден термин 13 часот. 
Два натпревари од саботниот ден се одложени за во понеделник ( 17 и 18 часот ) и тоа : Локална самоуправа охрид - Телеком и Леарница - ГП ремис.
 
Се гледаме во спортската сала Билјанини Извори
»

Започна Охрид куп 2013

 Денес во спортската сала Билјанини Извори започна фудбалскиот куп Охрид 2013. Организатор на турнирот е академијата Пандев додека покровител е локалната самоуправа Охрид. Турнирот ќе се одржува денес и утре и на него ќе настапат фудбалски школи од Македонија, Србија и Албанија.

  

»

Се одлага 6то коло од Бизнис лигата за мал фудбал

 6то коло од Бизнис лигата во мал фудбал се одлага оваа сабота. Дополнително ќе се определи датум кога ќе се одиграат натпреварите од одложеното 6то коло.

»

Заостанат натпревар од 4то коло

 Денес во спортската сала Билјанини Извори се одигра одложениот натпревар од 4то коло на Бизнис лигата во мал фудбал.

Училишен спорт - ЈП Нискоградба  6 : 0

Табелата ( редоследот на екипите) и после овој натпревар останува иста

»

Без изненадување во петтото коло на Бизнис лигата

 Петто  коло резултати

 

1. МакпетролЛеарница                                                             3 : 1

2. ЈП Билјанини ИзвориЛокална самоуправа Охрид          2 : 1

3. Телеком  - Проаква                                                                    8 : 3

4. ЈП Ох. Комуналец – Училишен спорт                                      3 : 7

5.  Нискоградба - Жито Леб                                                          2 : 4

6.  ГП Ремис – Спорт Лајф                                                           3 : 2

 

Слободни СВР

 

 

Табела после 5 коло

 

 

1.    ЈП Билјанини Извори                       15  5 0 0   16 : 7

2.    Макпетрол                                         13  4 1 0   26 : 12 

3.    Сојуз на училишен спорт                 10   3 1 0   17 : 9 

4.    Жито Леб                                           10   3 1 1   18 : 14

5.    ГП Ремис                                            9   3 0 2    14 : 11 

6.    АД Телеком                                        7   2 1 2    17 : 18

7.    СВР Охрид                                         6    2 0 2   11 : 7

8.    Локална самоуправа Охрид           5   1 2 2    9 : 15

9.    Леарница                                            2   0 2 2    6 : 10

10. Спорт лајф                                        1   0 1 3    10 : 16

11. ЈП Нискоградба                                1   0 1 2    7 : 13

12. ЈП Ох. Комуналец                             1   0 1 3    11 : 19

13. МЈП Проаква                                     1   0 1 3   6 : 17

 

Шесто коло ( 12. 01 2013 – сабота )

1.    МЈП Проаква – ЈП Нискоградба

2.    Спорт лајф – Телеком

3.     ЈП Билјанини Извори – Леарница

4.    СВР – Макпетрол

5.    Жито леб – Комуналец

Слободни Училишен спорт

 

»

Бизнис лига -четтврто коло

 Резултати четврто коло

 

1. Училишен спортЈП Нискоградба                 одложена

2. ЈП Билјанини ИзвориСпорт Лајф                4 : 3

3. Локална самоуправа ОхридМакпетрол      4 : 10

4. Леарница – СВР                                               0 : 2

5.  Жито Леб – Телеком                                       5 : 3

6. МЈП Проаква - ГП Ремис                                 0 : 2

 

Табела после 4 коло

 

 

1.    ЈП Билјанини Извори                       12  4 0 0   14 : 6

2.    Макпетрол                                         10  3 1 0   23 : 11 

3.    Жито Леб                                           7    2 1 1   14 : 12

4.    Сојуз на училишен спорт                 7   2 1 0   10 : 6 

5.    СВР Охрид                                        6    2 0 2   11 : 7

6.    ГП Ремис                                           6   2 0 2    11 : 9 

7.    Локална самоуправа Охрид          5   1 2 1    8 : 13

8.    АД Телеком                                       4   1 1 2    9 : 15

9.    Леарница                                           2   0 2 1    5 : 7

10. ЈП Ох. Комуналец                            1   0 1 2    8 : 12

11. ЈП Нискоградба                               1   0 1 1    5 : 9

12. Спорт лајф                                        1   0 1 2    8 : 13

13. МЈП Проаква                                    1   0 1 2   3 : 9

 

Петто  коло 05 01 2013 ( сабота )

 

1. МакпетролЛеарница

2. ЈП Билјанини ИзвориЛокална самоуправа Охрид

3. Телеком  - Проаква

4. ЈП Ох. Комуналец – Училишен спорт

5.  Нискоградба - Жито Леб

6.  ГП Ремис – Спорт Лајф

 

Слободни СВР

 

 

 

»

Новогодишен хуманитарен концерт за деца

 Локалната самоуправа Охрид пред новогодинешните празници организираше хуманитарен концерт за децата од предшколската возраст. На концертот со свои точки настапија сите училишта од Охрид како и изведувачите на Распеано рибарче. Сите присутни ги поздрави и Градоначалникот на Охрид г-дин Александар Петрески, кој заедно со Дедо мраз им посака се најубаво и многу петки во школо.

 

»

ЈП Билјанини Извори Ви ја честита новата година и божиќните празници

  

»

ЈП Билјанини Извори први после одиграни три кола

 Резултати

 

Второ коло Бизнис лига

1. Локална самоуправа Охрид - Леарница 1 : 1

2. Макпетрол – МЈП Проаква 4 : 1

3. СВР Охрид – Спорт Лајф 6 : 2

4. ЈП Билјанини - Жито Леб 3 : 1

5. Училишен спорт ГП Ремис 4 : 1

6. ЈП Комуналец - АД Телеком 1 : 2

 

Трето коло Бизнис лига

1. Локална самоуправа Охрид - СВР 2 : 1

2. Макпетрол – Спорт Лајф 3 : 3

3. Телеком - Сојуз на училишен спорт 3 : 3

4. ГП Ремис- Жито Леб 2 : 4

5. ЈП Билјанини Извори – МЈП Проаква 2 : 1

6. ЈП Нискоградба ЈП Ох. Комуналец 4 : 4

 

Слободни Леарница

 

ТАБЕЛА

1.    ЈП Билјанини Извори 9  3 0 0  10 : 3

2.    Макпетрол 7  2 1 0  13 :

3.    Сојуз на училишен спорт 7  2 1 0  10 : 6 

4.    Локална самоуправа Охрид 5  1 2 0  4 : 3

5.    Жито Леб 4  1 1 1  9 : 9

6.    АД Телеком 4  1 1 1   6 : 10

7.    СВР Охрид 3  1 0 2   9 : 7

8.    ГП Ремис 3  1 0 2  9 : 9 

9.    Леарница 2  0 2 0  5 : 5

10. ЈП Ох. Комуналец 1  0 1 2  8 : 12

11. ЈП Нискоградба 1  0 1 1  5 : 9

12. Спорт лајф  1  0 1 1   5 : 9

13. МЈП Проаква 1  0 1 2  3 : 7

 

Четврто коло 29 12 2012 ( сабота )

 

1. Училишен спорт ЈП Нискоградба

2. ЈП Билјанини Извори Спорт Лајф

3. Локална самоуправа Охрид - Макпетрол

4. Леарница - СВР

5.  Жито Леб - Телеком

6. МЈП Проаква - ГП Ремис

 

Слободни ЈП Ох. Комуналец

 

»

Прво коло - Бизнис лига во мал фудбал

 Прво коло Бизнис лига

1. Локална самоуправа Охрид - МЈП Проаква 1 : 1

2. Макпетрол - ЈП Ох. Комуналец 6 : 3

3. СВР Охрид - Сојуз на училишен спорт 2 : 3

4. Леарница - Жито Леб 4 : 4

5. ЈП Билјанини Извори - ЈП Нискоградба 5 : 1

6. ГП Ремис - АД Телеком 6 : 1

 

Табела - прво коло ( прва бројка бодови, потоа победи , нерешено и порази, и на крај гол разлика )

 

1. ГП Ремис 3  1 0 0  6 : 1 

2. ЈП Билјанини Извори 3  1 0 0  5 : 1

3. Макпетрол 3  1 0 0  6 : 3

4. Сојуз на училишен спорт 3  1 0 0  3 : 2 

5. Леарница 1  0 1 0  4 : 4

6. Жито Леб 1  0 1 0  4 : 4

7. Локална самоуправа Охрид 1  0 1 0  1 : 1

8. МЈП Проаква 1  0 1 0  1 : 1

9. СВР Охрид 0  0 0 1   2 : 3

10. ЈП Ох. Комуналец 0  0 0 1  3 : 6

11. ЈП Нискоградба 0  0 0 1  1 : 5

12. АД телеком 0  0 0 1   1 : 6

13. Спорт лајф  0  0 0 0   0 : 0

 

Второ коло 

1. ЈП Комуналец - АД Телеком

2. МЈП Проаква - Макпетрол

3. Спорт Лајф - СВР Охрид

4. Локална самоуправа Охрид - Леарница

5. ЈП Билјанини Извори - Жито Леб

6. Сојуз на училишен спорт - ГП Ремис

 

Слободни - ЈП Нискоградба 

 

»

Започнува првата Бизнис лига во мал фудбал

Вчера во просториите на ЈП Билјанини Извори се одржа ждрепката за првата Бизнис лига во мал фудбал. Учесници се 12 екипи кои ќе играат во наредните 3 месеци. Термините за играње се во сабота и тоа од 13 часот до 19 часот. Бизнис лигата ќе е организирана по лига систем така што секој ќе изигра по 11 натпревари. Ги покануваме сите љубители на фудбалот во сабота 15 декември ( прво коло ) да бидат дел од стартот на Првата Бизнис лига во мал фудбал.

»

Стартува првата Бизнис фудбалска лига во фудбал

             Поради големиот интерес на компаниите ЈП Билјанини Извори од оваа година ( декември 2012 ) започнува со организирање на Бизнис лига во мал фудбал која ќе се игра во Спортската сала Билјанини Извори. Лигата ќе ја сочинуваат 16 компании кои ќе играат во лига систем во траење од 3 месеци, значи секој учесник за време на лигата ќе изигра најмалку 15 натпревари. Првите четири екипи ќе учествуваат во големото финале кое ќе се одигра во почетокот на месец март и ќе биде организирано како викенд на Најдобрите 4 екипи.

За  учество во Бизнис лигата потребно е да се уплати котизација од 20.000,00 денари и да се достави список од 12 играчи кои се со статус вработени во компанијата учесник. Пријавувањето на екипите е до 10 декември додека официјалниот почеток е закажан за 15 декември ( сабота )

Натпреварите од лигата ќе се одржуваат во сабота и недела од 13 до 17 часот. Како што и доликува за време на лигата ЈП Билјанини Извори ќе ги обезбеди најдобрите охридски фудбалски судии кои ќе бидат делегирани од Општинскиот фудбалски сојуз.

За најдобрите екипи ЈП Билјанини Извори ќе обезбеди награди и тоа пехари за првите четири екипи, дипломи, награда за најдобар играч, голман и стрелец како и за најдобра фер плеј екипа.

Покрај горенаведените награди за првите четири компании ЈП Билјанини Извори ќе им овозможи и бесплатно рекламирање во Спортската сала Билјанини Извори како и користење на бесплатен неделен фудбалски термин. 

ЈП Билјанини Извори ги поканува сите заинтересирани за учество во Бизнис лигата да се јават на следниот тел: 075/244-090 и да пријават екипи или да се информираат дополнително за организирањето на Првата Бизнис фудбалска лига во Охрид.

 

»

КК Лихнидос - КК Неготино во Билјанини Извори

 

»

Честит Курбан Бајрам

 ЈП Билјанини Извори им го честита големиот исламски празник Курбан Бајрам на сите пријатели и сограѓани од муслиманска вероисповед. За многу години исполнети со здравје , верба и пред се почит.

Kurban Bayraminiz Mubarek Olsun

»

Свечено отворена 25 годишната конференција на Европските угостителко туристички училишта

  »

25-тата годишна конференција на Европската асоцијација на хотелско-туристички училишта (АЕХТ)

Конференцијата свечено ќе биде отворена утре, во 10 часот, во спортската сала „Атина бојаџи“. На неа се очекува да присуствуваат над 1000 ученици, професори, директори од околу 430 европски училишта.
Знамето на АЕХТ за  организација на 25-тата Годишна конференција го носи угостителското училиште  „Лазар Танев“ од Скопје, но значајно место во организирањето и логистиката на настанот има и Охридското угостителско училиште ,,Ванчо Питошески''.

»

Фото галерија од ракометниот натпревар МКД и МНЕ

     

»

Започнаа подготовките на Македонската ракометната репрезентација за жени

 Фото вест

    

»

Спортската арена Билјанини Извори домаќин на сениорската репрезентација во ракомет за жени на Македонија

 Од денес до 06. 10 ( сабота ) спортската арена Билјанини Извори е домаќин на нашите најдобри ракометарки. Покрај предвидените тренинзи тие ќе одиграат и два пријателски натпревари со соодветната репрезентација на Црна Гора, вицешампионот од последните олимписки игри во Лондон и тоа во четврток 04. 10 со почеток од 19 часот и петок 05 10 со почеток од 12 часот. 

ЈП Билјанини Извори ги поканува сите љубители на ракометот и сите граѓани на Охрид да бидат дел од овие подготвителни натпревари на македонската репрезентација.

Влезот е слободен

»

Спортски игри на Македонската царина

 И оваа година традиционално во Спортската арена Билјанини Извори се одржаа Спортките игри на Македонската Царина.

  

»

Синдикални спортски пилициски игри - фото вест

   

»

Спортската арена Билјанини Извори домаќин на Синдикалните полициски спортски игри

На 14 и 15 септември во спортската арена Билјанини Извори ќе се одржат традиционалните Синдикални спортки игри на министерството за внатрешни работи на Р. Македонија. Во неа ќе учествуваат околу 300 полициски синдикалисти од сите полициски станица во Македонија. Натпреварите во сите спортки дисциплини ќе се одржуваат во текот на целиот ден. Првите натпревари започнуваат во 9 часот изутрина.

»

Започна првиот фудбалски Фер плеј куп

Денес, на градскиот фудбалски терен Билјанини Извори свечено со дефилето на сите екипи учесници започна првиот фудбалски турнир Фер плеј куп. За отворен го прогласи градоначалникот на Охрид г-дин Александар Петрески. Организаторот фудбалската школа Фер плеј во наредните три дена ќе биде домаќин на 40 фудбалски екипи од 20 фудбалски школи кои ќе се натпреваруваат на преубавиот фудбалски терен на Билјанини Извори. Големото финале на двете натпреварувачки генерации ќе се одржи во сабота во попладневните часови.

»

Вечерва концерт на Здравко Чолиќ

Се е подготвено за големиот спектакуларен концерт на најголемата балканска звезда Здравко Чолиќ. Концертот е закажан за во 21 часот на градскиот стадион Билјанини Извори во Охрид.

»

Работна посета на делегацијата од МОК

Во просториите на ЈП Вилјанини Извори се одржа работна посета на делегација од МОК предводена од спортскиот директор Владимир Богоески и претседателот на АФМ Крсте Серафимоски. За време на посетата се дискутираше за инфраструктурните можности на СРЦ Билјанини Извори. Главната цел е насочена кон идното подобро искористување и секако идното обновување на постоечките објекти. Заложбите и на ЈП Билјанини Извори и на МОК е СРЦ Билјанини Извори да прерасне во олимписки спортски центар каде би се подготвувале не само нашите национални селекции и спортисти туку и пошироко селекциите и спортистите од соседните држави.

»

Успешен завршеток на Европското првенство

Со одигрувањето на финалниот натпревар помеѓу Македонија и Австрија заврши Европското првенство во кошарка за сениорки Ц дивизија. Финалниот натпревар во одлична атмосфера во која преовладуваше фер плејот,  Австрија ја надигра Македонија и го освои златниот медал на првенството на мали држави.

»

Старт на Европското првенство во кошарка за сениорки Ц дивизија

Утре со првиот натпревар во 14 часот започнува Европското првенство  во кошарка за сениорки Ц дивизија. Натпреварите по групи завршуваат во четврток додека полуфиналните и финалниот натпревар ќе се одиграат во сабота и недела. На првенството учестуваат 8 европски репрезентации и се распоредени во две групи по 4 екипи. Националниот тим на Македонија натпреварите ќе ги игра во вечерниот термин од 21 часот.

Ги покануваме сите љубители на кошарката да ја посетат спортската сала Билјанини Извори и да ги проследат натпреварите од европскиот шампионат.

Влезот е слободен

»

ЕП во параглајдинг

Официјалнот отварање на Европското првенство во прецизно слетување ќе биде на први јули во 20 часот на градскиот плоштад во Охрид. Спортско рекреативниот центар Билјанини Извори и овој пат се јавува како домаќин на сите параглајдеристи на првенството. За таа цел северното фудбалско игралиште кое е дел од центарот ќе биде користено за потребите на првенството.


 

 

»

Европско првенство за сениорки Ц дивизија

Охрид и Спортската Арена “Билјанини Извори“ и оваа година ќе бидат домаќини на уште еден спортски настан. Tрадиционално добрата соработка на ЈП Билјанини Извори и кошаркарската федерација на Македонија продолжи и оваа година со заедничката организација на Европското првенство во кошарка за сениорки Ц дивизија.


Европското првенство ќе започне на 9 јули, а финалето ќе се одржи на 15 јули. Во овој период ќе се одиграат вкупно 20 натпревари при што во спортската Арена ќе продефилираат осум европски репрезентации.
- ЈП Билјанини Извори како и до сега спремно го очекува стартот на шампионатот, подготовките за првенството се во завршна фаза така што јас само сакам да ги поканам сите љубители на кошарката и спортот да бидат дел од ова првенство и заедно со нас да оставиме добра референца за во иднина уште повеќе ги подотвориме вратите и за многу други спортски европски настани се со цел промоција и афирмација на Охрид и Македонија. - вели директорот на ЈП Билјанини Извори , Боро Шајн.


На ЕП за мали земји, Македонија е во групата Б со Австрија, Гибралтар и Велс. На шампионатот ќе учествуваат уште Шкотска, Малта, Азербејџан и Молдавија кои ја сочинуваат групата А.

»

Градски стадион Билјанини Извори домаќин на ФК Ренова

Од денес до 23 јуни градскиот стадион Билјанини Извори ќе е домаќин на ФК Ренова. За време на летните припреми фудбалскиот клуб ќе одигра и неколку пријателски натпревари како увертира пред претстојните натпревари од квалификациите на Лига на Европа.

»

Спортски ден по повод Денот на Европа 9 мај

Денес со почеток во 10:00 часот во СРЦ “Билјанини Извори”  се одржува Спортски ден по повод 9 мај Денот на Европа.

Настанот е организиран од Сојузот на училишни спртови во соработка со локалната самоуправа. Основците и средношколците од Охрид ќе се натпреваруваат во повеќе спортски дисциплини, одбојка, атлетика и пинг понг. За време на спортскиот ден ќе се организира и турнир во шах.

 

»

Премиерно издание на OHRID OPEN 2012

Преку 120 натпреварувачи од пет земји од регионот ќе земат учество на првиот  Taekwon-Do ITF турнир - „Охрид ОПЕН 2012 кој по повод јубилејот - 20 години постоење на Интернационалната Taekwon-Do Федерација на Република Македонија се одржува во Охрид. Борбите ќе се одржат во Спортската сала Билјанини Извори во текот на целиот денешен ден.

»

Христос Воскресе !!!

ЈП Билјанини Извори на сите граѓани од христијанска вероисповед им го честита големиот христијански празник Велигден и им посакува многу здравје, бериќет и среќа.

Христос Воскресе - Навистина Воскресе

За многу години

»

Уште два дена до големото финале

Утре се играат полуфиналните средби на велигденскиот турнир во мал фудбал. Првиот натпревар е со почеток од 20 часот и се среќаваат Дисконт Царовски и Бел мерцедес додека второто полуфинале е закажано за 21 часот кога ќе истрчаат на терен екипите на Вис пој и Бекче.

Големото финале ќе се одигра во четврток со почеток од 20 : 30 , додека малото финале е закажано за во 19 часот.

Ги покануваме сите љубители на фудбалот да ги проследат полуфиналните и финалните натпревари од 4 от Велигденски турнир во мал фудбал.

»

Комплетирана групната фаза

По завршувањето на мечевите од групната фаза познати се патниците во осминафиналето од турнирот во мал фудбал Охрид 2012

 

 

Како првопласирани во нокаут фазата одат екипите на АСП Пак, Кадмо, Бел Мерцедеc, Бекче, Дисконт Царовски и Вис Пој.

 

Второпласирани завршија екипите : Жито Леб, Ликвид, Спарадајс, Инекс Горица, Ресторан Балкан и Инбокс.

 

Најдобри третопласирани се екипите: Охридски Комуналец, Теди Комерц,  Сатеска и Бет ет Хоум.

 

Ждрепката за осминафиналните двојки ќе биде извршена во четврток во 20 часот во просториите на ЈП Билјанини Извори.

 

 

АСП Пак ја совлада Проаква со 2-0 и како првопласиран ги заврши натпреварите  во А групата. Во последниот натпревар во оваа група, Жито Леб со пресврт го совлада Ротари Клуб со 5-2.

 

Резултати:
АСП Пак  -  Проаква 2-0
Жито Леб  -  Ротари Клуб 5-2

Табела:

АСП Пак

2

1

0

6-2

7

2

Жито Леб

1

2

0

9-6

5

3

Проаква

0

2

1

4-6

2

4

Ротари Клуб

3

0

1

2

4-9

1

 

 

Првиот натпревар од третата рунда во А Групата им припадна на Охридски Комуналец кои со 5-2 ги совладаа “учениците“ на Ванчо Питошески. Кадмо со убедливи 4-1 триумфираше во “езерското“ дерби со Ликвид и “исплива“ на првата позиција во А групата.

 

Резултати :

Ванчо Питошески - Охридски Комуналец 2-5

Ликвид - Кадмо 1-4

 

Табела:

1 

Кадмо

3 

2

1

0

7-2

7

2

Ликвид

3 

1

1

1

9-7

4

3

Охридски Комуналец 

1

1

1

5-7

4

4

Ванчо Питошески

3

0

1

2

6-12

1

 

»

Заврши второто коло на Велигденскиот турнир

Без победник 2-2 завршиja мечевите во А групата во втората рунда од групната фаза.

Група А
Жито Леб  - АСП Пак 2-2
Ротари Клуб - Проаква 2-2

Табела:

1

АСП Пак

2

1

1

0

4-2

4

2

Жито Леб

2

0

2

0

4-4

2

3

Проаква

2

0

2

0

4-4

2

4

Ротари Клуб

2

0

1

1

2-4

1

 

Во решавачкото трето коло ќе се сретнат :
04.04 21.00 АСП Пак  -  Проаква
04.04 22.00 Жито Леб  -  Ротари Клуб

 

“Учениците“ на Ванчо Питошески ремизира 3-3 против Ликвид на отварањето на првиот натпревар од втората рунда во Б групата.додека  Без победник и без голови заврши втората пресметка во оваа група.

 

Резултати:
Ликвид -  Ванчо Питошески 3-3
Кадмо - Охридски Комуналец 0-0

Табела:

1

Ликвид

2

1

1

0

8-3

4

2

Кадмо

2

1

1

0

3-1

4

3

Ванчо Питошески

2

0

1

1

4-7

1

4

Охридски Комуналец

2

0

1

1

0-5

1

                 
Во наредната трета рунда ќе се сретнат :
04.04 19.00 Ванчо Питошески - Охридски Комуналец
04.04 20.00 Ликвид – Кадмо

Последната рунда од мечевите во Д и Ѓ групата е денес на програмата на Велгиденскиот турнир во мал фудбал Охрид 2012.

Група Д

02.04 19.00 Данан Сат Биг инжинеринг - Ресторан Балкан

02.04 20.00 Практикер Дент - Дисконт Царовски

Табела:

1

Дисконт Царовски

2

2

0

0

10-0

6

2

Практикер Дент

2

1

0

1

6-6

3

3

Ресторан Балкан

2

1

0

1

4-7

3

4

Данан Сат

2

0

0

2

2-9

0


Група Ѓ
02.04 21.00 Телеком - Инбокс
02.04 22.00 Вис Пој - Бет ет Хоум

Табела:

1. Вис Пој

2

2

0

0

8-4

 6

2. Бет ат Хоме

2

1

0

0

5-3

 3

»


Започна второто коло од Велигденскиот турнир

Резултати :

Дисконт Царовски - Данан Сат Биг Инженеринг 5-0
Ресторан Балкан - Практикер Ден 4-2

Табела:

1

Дисконт Царовски

2

2

0

0

10-0

6

2

Практикер Дент

2

1

0

1

6-6

3

3

Ресторан Балкан

2

1

0

1

4-7

3

4

Данан Сат

2

0

0

2

2-9

0


Наредно коло

02.04 19.00 Данан Сат Биг инжинеринг - Ресторан Балкан

02.04 20.00 Практикер Дент - Дисконт Царовски
 

Резултати :
Вис Пој - Телеком 4-2
Бет ат Хоме - Инбокс 0-2

Табела:

1. Вис Пој

2

2

0

0

8-4

 6

2. Бет ат Хоме

2

1

0

0

5-3

 3

3. Инбокс 

2

1

0

1

5-4

 3

4. Телеком

1

0

0

1

1-5

 0


Наредни натпревари
02.04 21.00 Телеком - Инбокс
02.04 22.00 Вис Пој - Бет ет Хоум

  


 

»

Трет ден од Велигденскиот турнир

Со мечевите од А и Б групата завршија мечевите од првото коло на турнирот во мал фудбал Охрид 2012.

Резултати Група А
Жито Леб  - Проаква 2-2
Ротари Клуб - АСП Пак 0-2

Табела:

1

АСП Пак

1